2011. július 31., vasárnap

Mosaic Bock/ Flower Garden Path Block

Végre sikerült utolérni magam. A Summer Sampler Series 9 blokkja egyben:
A legelső megvarrt blokkomat átalakítottam, a fehér háttér helyett szürkét varrtam.
A két elmaradásom:Mosaic Block

És a Flower Garden Path

2011. július 30., szombat

2011. július 29., péntek

Sógornőmnek

Névnapi ajándéknak készült. Belül cipzáros zseb van. A táska teteje mágneszárral záródik.

Nagyon tetszik ez a egyszerű fazon.Bár sógornőm túl van az utolsó vizsgáján is , úgy szabtam, hogy egy A4-s dosszié is beleférjen a táskába.

2011. július 28., csütörtök

Lucky Pieces

A szerdai blokk:  Lucky Pieces

Még mindig nehezemre esik az inches vonalzó használata. Néhány csíkot elszabtam. Annyira furcsa 2 7/8-os vagy 6 1/8 -os inch méretű darabokat vágni.
És egy kis pótlás az elmaradásomból:
Star

2011. július 27., szerda

Six Pointed Star Blokk

Kicsit elmaradtam a játékkal, de remélem hamarosan be tudom pótólni a többi blokkot is:
A leírás itt:
 Summer Sampler Series

2011. július 17., vasárnap

Tatabánya

Két és fél nap varrás, beszélgetés, minimális alvás (röviden összefoglalva a tatabányai tábort).Én csak azt szoktam mondani, hogy két és fél nap aktív pihenés.
A kész munkáim:
Valamennyi applikáció sizzixel lett kivágva.
Remélem hamarosan befejezhetem a többi munkát is.

2011. július 14., csütörtök

Gyakorlás

Tavaly nyáron festettem ezt a sorozatot. A recept itt található: http://fabricdyeing101.blogspot.com/2006/11/sample-sets-you-can-dye_06.html.

Az egyik blogon találtam egy hétfőn indult játékot.
Summer Sampler Series

Gondoltam, hogy belevágok. Egyrészt kipróbálhatom a inch-es vonalzómat, másrészt régen varrtam hagyományos blokkokat. De a  legfontosabb, hogy gyakorlom az angolt. Nos a vonalzóhoz és a 4 7/8-os és hasonló méretekhez még hozzá kell szoknom.
Ezzel a két blokkal vagyok készen:
Remélem jó móka lesz.

2011. július 13., szerda

Bottled Rainbows

Az előző bejegyzésben említettem a borítót, amin kipróbáltam a fecnik egyik felhasználásának módját. Ma a tatabányai táborra készülődés közben befejeztem .Ilyen lett:

2011. július 10., vasárnap

Maradékok

Néhány hónapja találtam ezt a játékot fecnik felhasználására: Bottled Rainbows. Nagyon megtetszett.Gyorsan üvegekbe válogattam a maradékaimat.Már azon törtem a fejem, hogy milyen színekből varrjam meg a quiltemet, amikor egy kis füzetborítón kipróbáltam a technikát. Csalódtam, mert azt hittem, sokkal több fecnit fogok felhasználni. Így csak gyűlt és gyűlt a kacat.Sorra nézegettem azokat az oldalakat, amik ötletet adhatnak a maradékok  felhasználására.
Végül saját fejem után mentem.
Amiből lehetett szabtam 5x5-s négyzeteket , 9x9-s négyzeteket forgóhoz és 7,5x7,5-s négyzeteket homokórához.Ezeket félreraktam. A maradékot összevarrtam,vasaltam, 5 és 4 cm-s csíkokat vágtam és a kunyhó blokk mintájára varrtam meg a blokkokat.
Még van maradékom. Ha egy takaróra való blokk összegyűlik, összevarrom.

2011. július 8., péntek

Lelle4 +1

Ildi tanította C June Barnes által kidolgozott technikát: pamutra varrtunk mindenféle műanyag lapot, zsinórt, gombot. Majd filc alapra helyeztük a vásznat, rögzítettük a két anyagot egymáshoz, festettünk, majd forró vízzel zsugorítottuk a filcet.A végeredmény:
Néhány közeli kép:
És a ráadás, amivel igazából kezdenem kellett volna:

Zsuzsa varrta ezt a pólót. Azok között sorsoltuk ki, akik sütit hoztak a táborba. Én voltam a szerencsés nyertes. (Itt a lányom a modellem)